U kunt via onderstaande interactieve kaartviewer de orthofoto’s downloaden. De downloads worden aangeboden in een 1km x 1km index. Zoom in de kaart in op het gebied dat u wilt downloaden. U ziet dan blauwe vierkanten op de kaart. Klik op een vierkant om het te downloaden. U kunt de luchtfoto downloaden in GeoTIFF-formaat.

Voor het downloaden van grotere hoeveelheden data willen we u vragen gebruik te maken van het bestelformulier. Een link naar het formulier en meer uitleg vindt u ook onderaan deze pagina. Aan het uitleveren van de foto’s in bulk zijn kosten verbonden.

Paspunten downloaden

Onderstaand een link naar de paspunten (in shapefile-formaat) zoals die gebruikt zijn in de productie van de luchtfoto’s voor het BM5 project in 2021. Voor de specificatie van de wijze van inmeten en de kwaliteit verwijzen we naar de bestekken van BM5. De data wordt onder CC-BY-4.0 licentie beschikbaar gemaakt.

Ga naar downloadpagina(externe link)

Bestelformulier

Via het bestelformulier kunt u de hoge resolutie luchtfoto’s van grotere gebieden aanvragen. Als u interesse heeft in de stereobeelden, dan is dit de enige manier voor het verkrijgen daarvan. Selecteer dan bij het invullen van het formulier de optie stereofoto’s. Nadat u het formulier heeft ingevuld, ontvangt u een bevestiging van uw aanvraag. We streven er naar om binnen twee werkdagen contact met u op te nemen om de bestelling door te nemen. De verstrekkingskosten die worden doorgerekend zijn voor één gemeente €2.000. Voor grotere gebieden gaan we graag in overleg over de door te rekenen kosten. Op verzoek wordt een afname-overeenkomst opgestuurd.

Vul bestelformulier in(externe link)